Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yukarıda zemin yer kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu mekanizma umumiyetle ivedili bir durumda hızla açılabilen geçmiş çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp mazi çekilebilmesini esenlar.

Katman adetsı: Binaların ön adetsı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı konstrüksiyonlarda her katta bir pare ivedi çıkış kapısı alan almalıdır. Ali katlı strüktürlarda katlar arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.

Yangın Bapsı Montajı Nasıl Bünyelır? Her binanın sahip evetğu saha ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar tarafından strüktürlmaktadır.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda boşaltma meselelemleri seri bir halde bünyelabilir.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yaklaşanında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden temel seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının öteki bir önemli sebebi de rastgele bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları ciğerin kolay açılabilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın bapsı; âdemoğlu sağlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın yönetmeliğine uygun bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari kuruluşsı ilkin tamamlanmak üzere tasarruf amacına ve kullanan isim skorsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar Yangın Kapısı Fiyatları binalarda yeğleme edilmektedir.

Report this wiki page